Blogs en artikelen

Praktische inzichten. Heldere keuzes. Een tikje eigenwijs.

Of je nu coach bent of ondernemer, je website roept vroeg of laat vragen op.
Over techniek. Teksten. Structuur. Of simpelweg: waar moet ik in vredesnaam beginnen?

Op deze pagina vind je blogs en artikelen die je verder helpen.

Amerikaanse marketing werkt hier niet (helemaal). En dat is maar goed ook.

Zichtbaar zijn is belangrijk. Maar niet alles hoeft zo groots en meeslepend als in Amerika. We zetten de verschillen voor je op een rij.
Verder lezen

Welke webtools maken jouw werk makkelijker?

Mijn favoriete helpers op een rij
Verder lezen

Aardig doen tegen ChatGPT. Heeft dat zin?

Krijg je andere antwoorden als je beleefd blijft? En maakt het uit hoe je een AI aanspreekt? We gingen op onderzoek uit en kwamen uit bij iets dat meer over óns zegt dan over de technologie.
Verder lezen

Zo maak je een persona met ChatGPT

Een heldere persona maakt alles makkelijker. Je teksten. Je aanbod. Je hele communicatie. Maar hoe zorg je dat die persona niet uit je duim komt? ChatGPT is je nieuwe sparringpartner.
Verder lezen

Zelf teksten schrijven voor je site?

Je weet wat je doet. Je voelt je klant haarfijn aan. Je hebt een schat aan ervaring. Maar zodra je die tekst moet schrijven voor je website… stokt het. Wat zet je wel, wat laat je weg? Hoe houd je het persoonlijk én professioneel? En misschien nog wel belangrijker: hoe zorg je dat jouw klant…
Verder lezen

Waarom je je .nl domein beter vandaag dan morgen registreert

Je hebt een ijzersterk idee. Misschien zelfs al een bedrijfsnaam. Maar je bent nog niet officieel begonnen. Moet je dan al een domeinnaam vastleggen?
Verder lezen

Research over je aanbod doen met ChatGPT

Een helder aanbod begint met scherpe vragen. ChatGPT helpt je denken, voelen en kiezen.
Verder lezen

Welk socialmediakanaal kies jij voor je bedrijf?

En hoe zorg je dat het ook echt wat oplevert?
Verder lezen

De ultieme gids voor weggevertjes op je website

Een goede website is geen digitale folder, maar een motor voor verbinding en groei. En één van de krachtigste manieren om die motor op gang te brengen? Een weggevertje. Denk aan een e-book, checklist, audio-oefening of minigids — iets waardevols dat jouw bezoekers gratis kunnen downloaden in ruil voor hun e-mailadres.
Verder lezen

Privacyverklaring, cookiebanner en AVG: moet dat nou écht?

Als coach of trainer wil je vooral doen waar je goed in bent: mensen begeleiden, inspireren en in beweging brengen. Maar dan komt dat stukje ‘website’… Ineens moet je iets met een privacyverklaring, cookies en iets wat vaag klinkt als “de AVG”. Veel coaches voelen zich er onzeker over. Logisch — je bent tenslotte geen…
Verder lezen

Hoe lang gaat een website mee?

Een website bouwen is één ding, maar hoe lang gaat zo’n digitale thuisbasis eigenlijk mee? Als ondernemer steek je tijd, energie en geld in je online aanwezigheid. Logisch dus dat je wilt weten waar je aan toe bent. Laten we eens duiken in de levensduur van een website – en vooral: wanneer het tijd is…
Verder lezen

Waar moet je op letten als je een webdesigner kiest?

Je hebt besloten dat je een nieuwe website nodig hebt. Top! En dan… begint het grote zoeken. Je googelt wat, vraagt rond in je netwerk, en voor je het weet zit je in een woud van bureaus, freelancers, platformen en prijsverschillen. Ze beloven allemaal wat - de één nog mooier dan de ander. Maar hoe…
Verder lezen

Shared hosting of VPS? En waarom wij het anders zijn gaan doen

Als ondernemer, coach of creatief wil je één ding: een betrouwbare website die gewoon altijd werkt. Snel, veilig en zonder verrassingen. Maar in de wereld van webhosting is het verschil tussen ‘goedkoop’ en ‘goed’ soms akelig groot.
Verder lezen

Wix, Squarespace of WordPress? En: zelf doen of uitbesteden?

Je wilt een mooie website. Eén die je merk versterkt, vertrouwen uitstraalt en ook nog eens goed scoort in Google. Er zijn talloze tools waarmee je zelf een website kunt bouwen, zoals Wix en Squarespace. Maar hoe verhouden die zich tot het veelgebruikte WordPress? En wanneer kies je voor zelf doen — of juist voor…
Verder lezen

Zelf je website maken of samenwerken met een professional?

Als je begint met een nieuwe onderneming, praktijk of project, is de kans groot dat de vraag opkomt: “Maak ik mijn website zelf, of schakel ik een professional in?” En eerlijk is eerlijk: beide opties zijn mogelijk — maar niet in elke situatie even slim.
Verder lezen

Zelf aan de slag met je website

Je website is af. Alles staat strak, de kleuren kloppen, het verhaal klopt, en de techniek draait als een zonnetje. Logisch dat je dan denkt: “Fijn! Nu kan ik er zelf mee aan de slag.” En ja — dat is ook precies de bedoeling. Maar… tot hoever ga je zelf?
Verder lezen

Het belang van de juiste typografie

Vroeg of laat komt de vraag, welk lettertype gaan we gebruiken? Of het nu voor een logo is, voor gebruik in drukwerk of op je website; typografie is echt belangrijk.
Verder lezen

Goedkope (en gratis) alternatieven voor Adobe software

Van creatieve vrijheid tot slimme AI-tools: dit zijn de beste opties zonder abonnement
Verder lezen

Je website als spiegel van je praktijk

Hoe laat jij jezelf echt zien online?
Verder lezen

Wat zegt je kleurgebruik over jou?

De psychologie achter je websitepalet. Je website kan goed voelen. Of niet.
Verder lezen

Waarom komen er zo weinig aanvragen via mijn website?

Je steekt tijd in je praktijk, deelt mooie content op Instagram, en je website ziet er best prima uit. Toch gebeurt er iets frustrerends: mensen kijken wél, maar klikken niet. De contactaanvragen blijven uit. En dat knaagt. Geen zorgen — je bent niet de enige. Veel coaches en trainers ervaren dit.
Verder lezen

Boekhouden zonder hoofdpijn

Een persoonlijke tip voor iedereen die zelf geen boekhouder wil worden, maar wel grip wil op z’n cijfers
Verder lezen

Je aanbod helder op je site

Zo help je je klant kiezen (zonder te pushen)
Verder lezen