Over Blauwe Nacht

Blauwe Nacht is een jong en dynamisch bedrijf, opgericht in 2015. We richten ons voornamelijk op ondernemers. Kleine ondernemers zonder personeel (ZZP’ers) en het midden en kleinbedrijf. Of je nu een starter bent, of je bedrijf uit zijn huidige jas is gegroeid, Blauwe Nacht helpt je met het vertalen van jouw identiteit naar het scherm.

Wij geloven in doordenken, een goed concept en/of een mooie achterliggende gedachte. Een naam geven aan je bedrijf doe je niet zomaar. Over Blauwe Nacht hebben we goed nagedacht. De naam vindt zijn oorsprong in de Maya astrologie met een prachtige analogie. En in ons logo tref je onze voorliefde in geometrie aan.

Icosaëder; heilige geometrie

De mensheid is al sinds vele beschavingen gefascineerd door wiskunde en vormen. De natuur zit er vol mee. Denk maar aan ijskristallen en de repeterende vormen van bloemen en planten. De Griekse filosoof Plato onderzocht deze vormen, volgens hem zijn er 5 unieke vormen die de basis zijn van alle geometrie en dus van de schepping; de heilige geometrie. De vijf platonische vormen – de tetraëder, de hexaëder, de octaëder, de dodecaëder en de icosaëder bezitten vlakken, ribben en hoeken met allemaal dezelfde afmetingen. En als een platonisch lichaam (regelmatig veelvlak) in een bol wordt geplaatst, zullen alle hoeken het oppervlak van de bol raken.
Eerste logo van Blauwe Nacht (1999)
Beeldmerk van Blauwe Nacht, zwevende Icosaëder

De Icosaëder (Icosahedron) is één van de 5 heilige geometrische vormen. Hij heeft 20 driehoekige vlakken en vormt zo een ronde vorm. De naam komt van het Oudgrieks εἴκοσι (eíkosi) 'twintig' en van het Oudgrieks ἕδρα (hédra) 'zetel'. Hij staat synoniem voor het element water (= emoties, liefde en gevoel).  De Icosaëder staat ook voor de oorspronkelijke, paradijselijke eenheid van goedheid, blijdschap, liefde, onschuld, overvloed en vertrouwen; het gouden paradijs. 

In het beeldmerk van Blauwe Nacht zweeft de icosahedron los van de grond, het ervaren van ultieme vrijheid.

Blauwe Nacht; de Maya zegel

De Maya’s, een volk in het zuiden van Mexico en noordelijk Centraal-Amerika, kennen een rijke historie. Hoewel er nog steeds Maya’s zijn, is de klassieke cultuur uit de oudheid geheel verdwenen. Uit de kunstschatten en kleitabletten met een uniek hiërogliefenschrift blijkt dat het een zeer geavanceerde samenleving was, met zeer uitgebreide kennis van wis- en sterrenkunde. Ze hebben ons o.a. een fascinerend astrologie- en kalender systeem nagelaten, dat op de dag van vandaag mensen inspireert. De meest bekende kalender is de Tzolkin, die 260 dagen heeft. Dat is de basis van een astrologie systeem. Dit systeem bestaat uit 20 zegels, elk onderverdeeld in 13 tonen. Zo ontstaan 260 verschillende energieën. 

Akbal (Blauwe Nacht)

Akbal (Blauwe Nacht). De 3e Mayazegel in rij van 13 staat synoniem voor de ‘staat van zijn’ waarin alles aanwezig is, alleen nog niet gematerialiseerd. Het is de plaats waar je inspiratie huist en je dromen geboren worden, de bakermat van je eigen identiteit en kwaliteit. Je hoeft je ogen maar te sluiten en je bent er. Vanuit hier is alles mogelijk.

Mijn Mayazegel is Blauwe Nacht, toon 5. Deze toon aan de zegel staat voor ‘het in eigen hand nemen’ van je leven. Als je achter jezelf gaat staan en in jezelf gelooft zul je ervaren dat zich op magische wijze deuren voor je zullen openen. Met een gezonde portie zelfvertrouwen kom je een heel eind.

Donkerblauw: kleur van de nacht

Kleur is een krachtig ‘instrument’. We kunnen een scala van emoties ervaren door het zien van kleuren. Vaak gebeurt dat onderbewust. We maken op een hoop manieren gebruik van kleur, denk maar aan een verkeerslicht; rood associëren we met gevaar, groen met veilig. Bij Blauwe Nacht zijn we dol op kleuren.

Nachtblauw #001470 Pantone 2756 C

De plechtige en serieuze kleur nachtblauw staat voor wilskracht en intuïtieve inzichten. Blauw bevordert de communicatie en zelfinzicht, het is verkoelend en zorgt voor een ruime blik. Het geeft rust en vrede en werkt uitstekend tegen sleur. ;-)

Als je goed kijkt kun je zien wat je voelt. Alles wat aanwezig is in de nacht zie je, nadat je ogen zijn gewend, als silhouetten. Nachtblauw is ook de kleur vlak vóór zonsopkomst. Blauwe Nacht symboliseert jouw reis vanuit het donker naar het licht. 

Wij zijn trots als we jou mogen helpen het beste van jezelf aan de wereld te laten zien; get your ass in the spotlights!

Wil je weten wat Blauwe Nacht voor jou kan betekenen?