Beeldbewerken als een Pro

Bijna elke pro werkt met de software van Adobe. Het is een beetje de industriestandaard geworden. Erg complete programma’s, met elke denkbare optie. Moest je vroeger diep in de buidel tasten voor een pakket van Adobe, tegenwoordig hebben ze abonnementen op maat. Zo kun je makkelijk (zonder verdere verplichtingen) per maand betalen voor het gebruik van Photoshop, Illustrator of Indesign.

Maar niet iedereen kan of wil de software van Adobe gebruiken. Misschien wil je geen maandelijks abonnement afsluiten? Speciaal voor die mensen een paar handige programma’s. Goedkope en gratis alternatieven voor Adobe software.

175x175bb

Helemaal nieuw; Pixelmator Pro. Het betaalbare alternatief voor Photoshop. Met een eenmalige betaling kun je het programma altijd blijven gebruiken. Je kent Pixelmator misschien al van de app van je iPhone of van de ‘normale’ versie op je Mac, deze ‘pro’ variant gaat nog een stapje verder.

logo_500-blauwe-nacht

Luminar is het betaalbare alternatief voor Lightroom, is gericht op het ‘ontwikkelen’ van je foto’s. Voor eenvoudige fotobewerking kan het photoshop bijbenen. Heeft enorm veel filters beschikbaar. Leest RAW bestanden van je camera en heeft in de 2018 versie zelfs een bestands-organizer. Ook hier is het een eenmalige aanschaf, waarna je het programma zonder restricties kunt blijven gebruiken. 

wilber-big-blauwe-nacht

The Gimp is al jaren hét alternatief voor Photoshop. Niet zo gelikt en gestroomlijnd, maar zeker heel goed bruikbaar. Bovendien; het is gratis en voor elk denkbaar besturingsysteem te krijgen.

scribus-blauwe-nacht

Een gratis en open source desktoppublishing programma. Heeft een vaste schare fans, die het programma onderhouden. Hiermee maak je publicaties, klaar voor de drukker. Is voor elk denkbaar besturingsysteem beschikbaar.

inkscape-logo-blauwe-nacht

Een gratis pareltje, voor het maken van vector bestanden. Voornamelijk SVG bestanden. Leest ook AI bestanden van Illustrator. Ook hier weer; voor een hoop besturingssystemen te downloaden.

Dit zijn de meest gangbare alternatieven voor Photoshop, Indesign en Illustrator. Als jij nog andere weet, laat ze gerust hieronder achter.

Veel plezier met creëren!

Warme groet,
Antal 

Delen = lief

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *