Webdesign

Een website is méér dan een scherm met plaatjes en wat tekst. Een goede website laat de bezoeker onderdompelen in jouw wereld; jouw onderneming.

Mijn vragen aan jou zijn: Hoe wil jij je presenteren? Hoe ziet jouw wereld eruit? Wat heb je te melden? Wat verkoop je? Wie is jouw ideale klant?

Komt dat tot uiting in jouw huidige website?
Blauwe Nacht is jouw partner voor het creëren van creative content. Moderne websites, responsive ontworpen, tegen zeer concurrerende tarieven. Super service is bij ons vanzelfsprekend. Tijdens een gesprek zal al snel duidelijk worden dat je met een gerust hart Blauwe Nacht voor je aan het werk kunt zetten.

Een idee. Een plan. Blauwe Nacht helpt je verder. Een website met een modern en fris design? Geen probleem. Een website die bruikbaar is op alle formaten schermen? Natuurlijk ook geen enkel probleem. Een website waar je zelf verder mee aan de slag kan? Helemaal geen probleem. Blauwe Nacht ontwerpt je website in WordPress, gebruikt de laatste technologie voor een moderne weergave en vooral: we denken met je mee.

Het maken van een website is maatwerk. Na het bespreken van jouw wensen krijg je van mij, zo mogelijk, een vaste prijs. Ik hou niet van verrassingen achteraf. Ik neem aan jij ook niet. Ook na oplevering van je website kun je op ons blijven vertrouwen. De hosting, het onderhoud en service hebben we in makkelijke maandelijkse pakketten samengevoegd.

Holistisch, is dat niet vaag? Nee. Het is eigenlijk heel logisch. Het woord ‘holisme’ komt van het Griekse woord ‘holos’. Wat ‘heel’ betekent. Holisme is een visie waarbij naar het geheel wordt gekeken, een visie waarbij alle losse delen even belangrijk zijn en samen méér zijn dan zomaar de som der delen. Een visie waarbij alles samenhangt en met elkaar verbonden is. Wikipedia

Als we naar een huis kijken dan zien we een huis en niet de losse stenen en ramen. En toch bepalen al die losse onderdelen hoe je dat huis ervaart. Is het een mooi huis? Voel je je er welkom? Of loop je er met een grote boog omheen?

Precies zo werkt het met een website. Alle aparte onderdelen, zoals kleurgebruik, lettertypes en afbeeldingen hebben een enorme invloed op de beleving van je bezoeker. Maar het gaat nog dieper dan dat. Bijvoorbeeld hoe jij in het project staat, of de techniek achter je website. Als ook alle onderdelen die je bezoeker NIET ZIET kloppen, dan gebeurt er iets moois, dan WERKT je website.  

Van domeinregistratie, Social Media planning, SEO, drukwerk, logo tot een pakkende nieuwe huisstijl. Wij kunnen je volledig in het zadel helpen. Voor starters hebben we aantrekkelijke pakketten en betalingsschema’s. 

Als je samenwerkt, gebeurt er iets moois. Je kunt samen veel meer bereiken dan alleen, dat is voor iedereen wel duidelijk. Als iedereen in het team doet waar hij plezier in heeft, waar hij goed in is, krijg je het beste wat iedereen te bieden heeft in één pakketje. Als er ruimte is voor zelfontplooiing, ruimte is voor tijd, ruimte is om het écht mooi te laten ontluiken, dan is dat duidelijk ‘meer dan de som der delen’. Dat is een holistische kijk op het leven.

Zodra jouw nieuwe website klaar is, krijg je een uurtje ‘les’ om om te leren gaan met je website. Ook al ben je helemaal niet van plan om zelf iets aan je website te gaan doen, we vinden het belangrijk dat je weet hoe het werkt. Een typefout herstellen, nieuw telefoonnummer toevoegen of een afbeelding wisselen zou je zelf moeten kunnen, op het moment dat het jou uitkomt.

En als je zelf wél actief aan de slag wil met je nieuwe website kun je bij ons workshops volgen. Zo leer je de fijne kneepjes direct van de meester.

Onze werkwijze

Door ons proces te volgen, zijn we in staat om ervoor te zorgen dat elk project op tijd en binnen budget wordt opgeleverd.

Stap 1: Discovery

Elk project begint met een beoordeling en SEO audit van jouw huidige site (als je een bestaande site hebt). Daarnaast een onderzoek van zoekwoorden, jouw concurrenten en globaal marktonderzoek.

Als je een winkel opent in een winkelstraat wil je immers ook graag weten hoe je buren werken; dit voorkomt verrassingen en verhoogt je kans op succes.

Kortom, het Discovery-proces zorgt ervoor dat wat we bouwen een grote kans heeft om effectief te zijn bij het bereiken van jouw doelstellingen.

Stap 2: Architectuur

We gebruiken de inzichten uit het Discovery-proces om een visuele sitemap voor jouw nieuwe website te maken. Dit zorgt ervoor dat elke pagina van je website een doel heeft; dat alle mogelijkheden voor ranking worden blootgelegd en gepland; en dat er een duidelijke roadmap is voor toekomstige groei.

Het plannen van deze site architectuur is belangrijk voor zowel SEO als gebruikerservaring en moet worden gedaan vóórafgaand aan het ontwerp of de ontwikkeling.

Veel freelancers en bureaus ontwerpen geen goede site architectuur, wat een gemiste kans is in zowel tijd als budget. Wij zorgen ervoor dat jouw website de juiste routing heeft voordat we beginnen met bouwen.

Stap 3: UX en UI ontwerp

Aangezien elke website een uniek doel heeft en elke pagina van een website een ander doel dient, vereist elke pagina een unieke lay-out en inhoudsstructuur. Ervoor zorgen dat pagina's intuïtief zijn ingedeeld zodat bezoekers de inhoud gemakkelijk kunnen consumeren, navigeren en begrijpen, vereist veel ervaring en expertise. Dit wordt UX Design (User Experience) genoemd; het ontwerpen van de ervaring die de gebruiker zal hebben tijdens het navigeren door de website.

UI Design (User Interface) is het proces om een website visueel aantrekkelijk te maken en er tegelijkertijd voor te zorgen dat het overeenkomt met de essentie van jouw merk. Dit is de stap waar de meeste mensen aan denken als ze denken aan "web design". Dit is echter slechts een kleine stap in het proces van het maken van een effectieve website.

Stap 4: Copywriting

Een pagina op een bedrijfswebsite heeft meestal ergens tussen 500 en 1000 woorden die de bezoeker overhaalt om een specifieke actie te ondernemen. (In sommige vallen zelfs tot 5000 woorden, afhankelijk van doelstelling en categorie.) Deze tekstuele inhoud is misschien wel het belangrijkste deel van de site omdat het direct verantwoordelijk is voor het genereren van conversies en de basis is van organische SEO (wat zoekmachines 'lezen' is erg belangrijk!).

Aangezien de tekst van jouw website de effectiviteit van de website kan maken of breken (en de tijdlijn als het niet niet op tijd geleverd wordt), is het een goed idee om het professioneel te laten schrijven door een externe tekstschrijver of door ons schrijfteam. Je kunt het natuurlijk ook zelf doen, we hebben tips en tools beschikbaar die je op weg helpen.

Stap 5: Responsive Development

Na het implementeren van jouw feedback en het verzamelen van de content gaan we aan de slag om de rest van de pagina's en resterende dynamische templates op te maken. We zorgen ervoor dat alles responsive wordt ontworpen (wat betekent dat het er geweldig uitziet en perfect functioneert op elk apparaat).

De meeste grote problemen die zich kunnen voordoen tijdens het website ontwikkelingsproces ontstaan wanneer de voorgaande stappen van UX Design, UI Design, Copywriting, etc. worden overgeslagen, verwaarloosd, of gelijktijdig worden geprobeerd uit te voeren.

Door ons proces te volgen, zijn we in staat om ervoor te zorgen dat elk project op tijd en binnen budget wordt opgeleverd.

Stap 6: Optimaliseren en lanceren

Zodra de ontwikkeling klaar is, begint het proces van testen en optimaliseren. We testen jouw nieuwe website in alle belangrijke browsers en verschillende apparaten. We zorgen ervoor dat alle afbeeldingen de juiste grootte hebben en geoptimaliseerd zijn, zodat de code zo schoon en efficiënt mogelijk is. En daarnaast dat alle technische SEO vereisten zijn geïmplementeerd. We melden je site aan bij Google Search Console en installeren de code voor Google Analytics.

Zodra het testen en optimaliseren klaar is kan de site live.

Laat de bezoekers maar komen!

Stap 7: Management en Monitoring

Een effectieve bedrijfswebsite is een levend 'organisme'. Succesvolle bedrijven met succesvolle websites hanteren nooit een "set it and forget it" aanpak. Zij weten dat hun website alleen zal blijven werken wanneer ze er doorlopend aandacht aan geven. Dat wil zeggen; doorlopend nieuwe content aanmaken, content aanpassen en een marketing plan maken en volgen.

Daarnaast is doorlopend onderhoud noodzakelijk aan elke website. Tijdig updates uitvoeren, de server monitoren, backups instellen en controleren. Ook dagelijkse scans of de site site nog steeds veilig is en optimaal presteert zijn belangrijk.

Doorlopende licentiekosten van essentiële tools en plugins hebben we samengevat met onderhoud en dagelijkse scans in een monitoring abonnement. Zou houdt Blauwe Nacht jouw website technisch in top conditie. Eventueel hebben we ook uitgebreidere monitoring pakketten waarbij je maandelijks inzage hebt in bezoekers en SEO ranking.

Wil je weten wat Blauwe Nacht voor jou kan betekenen?