Portretfotografie

Misschien herkenbaar: als ik met iemand in contact kom, bekijk ik altijd zijn of haar profiel op LinkedIn of andere social media. Of ik kijk op zijn/haar website op de pagina 'Over mij/Over ons'. (vaak de meest bezochte pagina op een website!) Hoe ziet hij/zij eruit? Wat drijft hem/haar? Belangrijk om te weten voordat je met iemand in zee gaat.

Een slechte foto kan echt een verkeerde indruk geven. Als er op zo een profiel of webpagina een foto staat die slecht belicht is, of waarbij je geen contact maakt (in de ogen kijken) of waar een vage selfie en/of vakantiekiekje staat als portretfoto heb je al snel de neiging die persoon (zakelijk gezien) iets minder serieus te nemen. Een gemiste kans!

Een goede portretfoto is echt essentieel op jouw website

Niet alleen voor je website, maar ook op zakelijke profielen zoals LinkedIn. Een goed portret is uitnodigend, heeft een goede uitstraling (de eerste kennismaking mat je bezoeker is belangrijk!) en je gezicht moet goed in beeld zijn. Het is een punt van herkenning en zorgt voor het creëren van een goede connectie. Bij een live-gesprek is dat immers hetzelfde, dat zorgt voor vertrouwen.

You never get a second chance to make a first impression

Als jij geen goede portretfoto hebt is het misschien nu de tijd om daarin te investeren. Je kunt bij Blauwe Nacht terecht in onze eigen studio. Deze is klein en intiem van opzet en we houden rekening met eventuele 'camera-angst'. Wees jezelf en trek de kleren aan die je normaal ook bij een kennismakingsgesprek of acquisitie gesprek aan zou doen.

Wil je weten wat Blauwe Nacht voor jou kan betekenen?

cross