De Icosaëder (Icosahedron) is één van de 5 heilige geometrische vormen. Hij heeft 20 driehoekige vlakken en vormt zo een ronde vorm. De naam komt van het Oudgrieks εἴκοσι (eíkosi) 'twintig' en van het Oudgrieks ἕδρα (hédra) 'zetel'. Hij staat synoniem voor het element water (= emoties, liefde en gevoel). De Icosaëder staat ook voor de oorspronkelijke, paradijselijke eenheid van goedheid, blijdschap, liefde, onschuld, overvloed en vertrouwen; het gouden paradijs.
In het beeldmerk van Blauwe Nacht zweeft de icosahedron los van de grond, het ervaren van ultieme vrijheid.
De Maya’s, een volk in het zuiden van Mexico en noordelijk Centraal-Amerika, kennen een rijke historie. Hoewel er nog steeds Maya’s zijn, is de klassieke cultuur uit de oudheid geheel verdwenen. Uit de kunstschatten en kleitabletten met een uniek hiërogliefenschrift blijkt dat het een zeer geavanceerde samenleving was, met zeer uitgebreide kennis van wis- en sterrenkunde. Ze hebben ons o.a. een fascinerend astrologie- en kalender systeem nagelaten, dat op de dag van vandaag mensen inspireert. De meest bekende kalender is de Tzolkin, die 260 dagen heeft. Dat is de basis van een astrologie systeem. Dit systeem bestaat uit 20 zegels, elk onderverdeeld in 13 tonen. Zo ontstaan 260 verschillende energieën.
Akbal (Blauwe Nacht). De 3e Mayazegel in rij van 13 staat synoniem voor de ‘staat van zijn’ waarin alles aanwezig is, alleen nog niet gematerialiseerd. Het is de plaats waar je inspiratie huist en je dromen geboren worden, de bakermat van je eigen identiteit en kwaliteit. Je hoeft je ogen maar te sluiten en je bent er. Vanuit hier is alles mogelijk.
Mijn Mayazegel is Blauwe Nacht, toon 5. Deze toon aan de zegel staat voor ‘het in eigen hand nemen’ van je leven. Als je achter jezelf gaat staan en in jezelf gelooft zul je ervaren dat zich op magische wijze deuren voor je zullen openen. Met een gezonde portie zelfvertrouwen kom je een heel eind.
Kleur is een krachtig ‘instrument’. We kunnen een scala van emoties ervaren door het zien van kleuren. Vaak gebeurt dat onderbewust. We maken op een hoop manieren gebruik van kleur, denk maar aan een verkeerslicht; rood associëren we met gevaar, groen met veilig. Bij Blauwe Nacht zijn we dol op kleuren.