Holistisch webdesign

Een holistisch ontwerp is een benadering van het ontwerp waarbij het product of dienst wat wordt ontworpen naast een samenhangend geheel, ook deel uitmaakt van iets groters.

Waarom is holistisch webdesign belangrijk?

Holistisch webdesign is belangrijk omdat het er voor zorgt dat je website optimaal functioneert en een positieve impact heeft op je online aanwezigheid. Als je bijvoorbeeld alleen aandacht besteedt aan het uiterlijk van je website, zonder rekening te houden met de gebruikerservaring, dan kan dit leiden tot een slechte conversie en een lagere zoekrangschikking.

Holistisch webdesign bij Blauwe Nacht

Bij het ontwikkelen van jouw website denken we niet alleen na over een consistente look en feel, maar ook met factoren buiten de website; hoe sta jij in het proces, wat is jouw ideale klant, etc. Ook proberen we jouw website zo flexibel als mogelijk op te zetten, zodat het makkelijk in gebruik en onderhoud is.

Die flexibiliteit zorgt ook voor een ruime mate van uitbreidingsmogelijkheden; circulair creëren. Je moet de ruimte voelen en hebben om elke kant op te bewegen met jouw onderneming. Product of dienst erbij? Geen probleem. Dienst eraf? Met een klik! Misschien ben je gegroeid en wil je meer functionaliteit? Regelen we voor je. Vaak is het handig om voorbereid te zijn op de toekomst. Daarom vragen we je bij het begin naar jouw mogelijke plannen; zo zijn we voor elke up- en downsize goed voorbereid.

Look en feel

De juiste kleuren en lettertypes vinden is vaak maatwerk. Ze moeten de juiste 'emotie' hebben, goed leesbaar zijn en bovenal mooi zijn; het oog wil ook wat.

Op jouw website maken we gebruik van een framework wat voor uniformiteit en constanten zorgt; geometrisch design. Kleuren worden hierbij vastgelegd, kleurtonen worden automatisch gegenereerd. Wil je toch een iets andere kleur? Dan verandert jouw website in 1x helemaal mee. Lettertypes zijn mathematisch berekend, waardoor een optimale schaalbaarheid wordt gegarandeerd tussen verschillende schermformaten.

Duurzame hosting

Je hebt een succesvolle online zaak en je wilt graag je bijdrage leveren aan een beter milieu. Maar hoe doe je dat, zonder dat het ten koste gaat van je zakelijke prestaties? Het antwoord is simpel: door te kiezen voor duurzame webhosting. Blauwe Nacht levert 100% duurzame webhosting aan, gewonnen uit kooldioxidevrije en milieuvriendelijke waterkracht.

Coachende aanpak

Bij Blauwe Nacht begeleiden we je door het proces. Misschien heb je zelf niet helemaal helder hoe je je diensten moet verpakken, of heb je moeite met 'jezelf verkopen. Uiteindelijk gaan we naar een goed scorend resultaat.

Wil je weten wat Blauwe Nacht voor jou kan betekenen?