Service uitleg

Welkom, u bent hier gekomen door een link op een servicepagina van een van de klanten van Blauwe Nacht. De website die u probeert te bezoeken is van IP adres veranderd. Onze excuses voor het ongemak. Op deze pagina vindt u meer uitleg en tips om problemen op te lossen.

Na een verandering van IP adres zal de website zal over het algemeen binnen een aantal uur weer normaal te bezoeken zijn. Even geduld dus.

In sommige gevallen heeft uw computer wat hulp nodig. Lees hieronder uitleg en hulp bij het opnieuw instellen van de DNS gegevens van uw computer.

Hoe werkt dit?

Wanneer u een website in uw adresbalk typt, weet uw computer niet zelf waar hij heen moet. In plaats daarvan zoekt hij dat adres op in een DNS-server (Domain Name System), die het adres koppelt aan een IP-adres dat uw computer kan bezoeken.

Om dit proces te versnellen, slaat uw computer een aantal van deze vermeldingen op zodat u er later gemakkelijk bij kunt. Zo kan uw computer navigeren naar sites die u al hebt bezocht, zonder de DNS-server telkens opnieuw te vragen. Dat is immers sneller.

Helaas kan deze cache in zeldzame gevallen problemen veroorzaken; misschien bevindt de website die u bezoekt zich niet meer op het adres in de cache. Vaak is een paar uur wachten de beste oplossing. Na enige tijd lost dit probleem zich vanzelf op; over het algemeen binnen 24 uur.

Wat als dat niet is gelukt binnen die tijd? Er zijn een aantal stappen die u kunt doorlopen om dit op te lossen.

1. Herstart uw computer/telefoon

De meest simpele oplossing en vaak effectief. Als dit uw probleem niet heeft opgelost, ga dan verder naar stap 2.

2. Leeg de cache van uw browser

Hier kunt u meer uitleg vinden over het wissen van de cache bestanden van uw bowser: Cache bestanden van uw browser wissen

3. DNS cache flushen

Mocht stap 2 nog niet werken dat kunt u uw DNS-cache "flushen" om helemaal opnieuw te beginnen, zodat uw computer opnieuw webadressen opzoekt op de DNS-server. Meer uitleg hierover kunt u hier vinden: DNS Cache leegmaken.

Antal Hendrix van Spronsen

Antal Hendrix van Spronsen

Online

Blauwe Nacht is op dit moment gesloten. Laat een bericht achter en we nemen z.s.m. contact met je op.

Antal Hendrix van Spronsen
Hallo, welkom bij Blauwe Nacht. Kan ik je helpen?
Stel je vraag via:
chat