CONTACT
MENU
MENU

Samenwerken met Blauwe Nacht

Voor een optimale samenwerking maakt Blauwe Nacht van een handige tool: Plutio. Deze dienst hebben we onder onze eigen naam ingezet; https://hallo.blauwenacht.nl

Op deze pagina kun je de uitleg vinden om er makkelijk mee te (samen)werken. 


Plutio? Wat is dat?

Plutio is een handige dienst waarbij een gezamenlijke takenlijst, berichtenservice en uitwisseling van bestanden in één tool bij elkaar zijn gebracht. Je hebt niet alleen inzicht in je eigen taken, maar ook in die van Blauwe Nacht. Je hebt inzicht hoe het project achter de schermen vordert en wat de stappen zijn die nog volgen.

Het hele team krijgt inloggegevens, zodat iedereen zijn/haar eigen taken kan beheren. Iedereen kan taken aan elkaar delegeren; zo is er altijd goed overzicht van je project.

  • Vordering van het project; overzicht van alle taken, die van jezelf en alle openbare taken van anderen binnen het team,
  • Taken delegeren; voor iedereen persoonlijke taken,
  • Bestandsuitwisseling; alle bestanden voor iedereen beschikbaar,
  • Communicatie; 1-op-1 of per onderwerp gericht communiceren.

Uitnodiging Accepteren

Je krijgt in overleg met Antal een uitnodiging om een account te creëren in de online samenwerk omgeving. Je ontvangt die uitnodiging per email.

Klink op de link in de uitnodiging en kies een wachtwoord. Dat is alles, je bent klaar voor onze samenwerking!


Tasks (Hoofdscherm)

Dit is het hoofdscherm. Hierop staan jouw persoonlijke (privé) taken. Alles wat je hier aan taken toevoegt is uitsluitend voor jou zichtbaar. Naar mate het project vordert komen hier ook al jouw openstaande taken van het project te staan. Dit is dus jouw persoonlijke overzicht.

In het hoofdmenu (oranje balk) zie je alle andere hoofdgebieden (hoofdmenu) van de tool staan.

  • Tasks; jouw persoonlijke pagina,
  • Projects; overzicht van alle projecten waar je aan deelneemt (meestal 1; de jouwe),
  • Inbox; 1-op-1 berichten sturen binnen het team (hier komt ook een eventuele chat widget van je website binnen),
  • Wiki; meestal niet gebruikt,
  • Timesheets; meestal niet gebruikt.

Projects

Het menu-item Projects bevat jouw project. Open het om je project te bekijken.


Projects (details)

Caban bord; deze gekleurde kaarten bovenin zijn onze meestgebruikte taken. Onderverdeeld in -To do, -Doing, -Done, -Ideëen en -Long Term. Je kunt taken makkelijk tussen deze borden verplaatsen.

Binnen een takengroep kun je een nieuwe taak aanmaken, of op een taak klikken om de instellingen aan te passen. Je kunt een taak delegeren, voorzien van een datum, tekst invoeren en nog veel meer. Klik maar op een taak om alles te bekijken.

In de balk bovenin, onder de naam van het project vind je het sub-menu (blauwe balk). Hier kun je bestanden uploaden, of gesprekken beginnen. Deze gesprekken zijn handig; je kunt deze met een gedeelte van het team voeren zodat er gerichte communicatie plaats kan vinden.


Inbox (algemene berichten)

Waar de tab Conversations is bedoeld voor gesprekken over een bepaald onderwerp, is de inbox voor algemene 1-op-1 berichten. Makkelijker dan emailen, want hier staan al onze berichten bij elkaar.


Profiel en instellingen aanpassen

Klik op het tandwiel logo in de linker onderhoek. Dit zijn alle instellingen. Hier kun je de interface in het Nederlands zetten, de notificatie en e-mailinstellingen vinden en kun je je profiel aanpassen. Maak je profiel compleet en laad hier je profielfoto in, dat is wel zo gezellig!


Je weet nu de basics, genoeg om mee te beginnen. Deze tool is erg uitgebreid. Je hoeft niet alle functionaliteit te gebruiken; neem een kijkje in alle items en bedenk of het handig voor je is of in jouw workflow past. Als je vragen hebt; let me know.

Als je werkelijk alles uit deze tool wilt halen, bekijk deze link voor een zeer uitgebreide handleiding.


Installeren van een App? Of via je browser?

Plutio is enorm veelzijdig. Je kunt de tool online bereiken, maar er zijn ook apps verkrijgbaar voor op je computer, tablet en/of telefoon. Kies eenvoudig jouw favoriete manier om samen te werken. En het mooie is, je gegevens worden automatisch over de verschillende apparaten gesynct. Je kunt dus gebruik maken van meerdere manieren tegelijk. En het leukste is, de apps zijn gratis.

Om het in je browser via internet te gebruiken: https://hallo.blauwenacht.nl

Downloaden voor platform:

iOS (iPhone/iPad)
Android
MacOS
Windows
Chrome
Firefox

Heb je vragen of opmerkingen? Ik hoor je graag!

Warme groet,
Antal

DisclaimerPrivacy & CookiesAlgemene Voorwaarden Copyright © 1999 – 2022 Antal Hendrix van Spronsen | Alle rechten voorbehouden | Blauwe Nacht Almere
arrow-up
Antal Hendrix van Spronsen

Antal Hendrix van Spronsen

Online

Blauwe Nacht is op dit moment gesloten. Laat een bericht achter en we nemen z.s.m. contact met je op.

Antal Hendrix van Spronsen
Hallo, welkom bij Blauwe Nacht. Kan ik je helpen?
Stel je vraag via:
chat