Voor een goede samenwerking maakt Blauwe Nacht van een handige tool: Plutio. Op deze pagina kun je de uitleg vinden om er makkelijk mee te werken.  Hieronder staat een filmpje met een uitleg, alternatief kun je hier onder het filmpje een tekst uitleg vinden.

Click to play


Uitnodiging Accepteren

Je krijgt in overleg met Antal een uitnodiging om een account te creëren in de online samenwerk omgeving. Je ontvangt die uitnodiging per email.

Plutio is een handige dienst waarbij een gezamelijke takenlijst, berichtenservice en uitwisseling van bestanden in één tool bij elkaar zijn gebracht. Je hebt niet alleen inzicht in je eigen taken, maar ook in die van Blauwe Nacht. Zo kun je eenvoudig zien hoe het project achter de schermen vordert en wat de stappen zijn die nog volgen.

Klink op de link in de uitnodiging en kies een wachtwoord. Dat is alles, je bent klaar voor de samenwerking!

Installeren van een App? Of niet?

Plutio is enorm veelzijdig. Je kunt de tool online bereiken, maar er zijn ook apps verkrijgbaar voor op je computer, tablet en/of telefoon. Kies eenvoudig jouw favoriete manier om samen te werken. En het mooie is, je gegevens worden automatisch over de verschillende apparaten gesynct. Je kunt dus gebruik maken van meerdere manieren tegelijk. En het leukste is, de apps zijn gratis.

Om het in je browser via internet te gebruiken: https://blauwenacht.plutio.com

Inloggen op internet

Om in te loggen kun je in je browser naar https://blauwenacht.plutio.com gaan. Daar vind je het inlog scherm. Vul hier je inlognaam en wachtwoord in.

Eenvoudige Takenlijst (Tasks)

Na het inloggen is het eerste scherm dat je te zien krijgt het eenvoudige takenscherm. Hier staan alle huidige openstaande taken voor dit project. Blauwe Nacht voegt eenvoudig de taken toe aan dit scherm die open staan. Zo heb jij een eenvoudig en simpel overzicht bij de hand. Op deze pagina kun je zelf ook taken toevoegen, deze blijven privé voor jou.

Projectpagina (Projects)

Deze pagina is het hart van je project. Hier kun je alle uitgebreide mogelijkheden vinden. Je ziet in het scherm 4 tabs. Overview, Tasks, Conversations en Files

Overzicht (Overview)

Hier zie je de overzichtspagina van je project. 

Uitgebreide takenlijst (Tasks)

Een uitgebreid scherm, waar alle huidige en toekomstige taken staan. Nit alleen die van jou, maar ook die van mij. Je kunt hier taken afvinken, maar ze ook dateren en aan jou of mij toewijzen. (zo komen ze in het eenvoudige takenoverzicht). Je kunt hier, als je op een taak klikt, ook subtaken aanmaken. Ook kun je nieuwe borden aanmaken en daarop nieuwe taken aanmaken. Zo kun je deze tool ook gebruiken voor de taken die niet direct met Blauwe Nacht te maken hebben, maar wel met dit project. Jouw account blijft hier actief tot jij aangeeft dat je klaar bent.

Gesprekken (Conversations)

Hier kun je gesprekken starten over een bepaald onderwerp. Zo blijft onze communicatie helder en overzichtelijk.

Bestanden (Files)

Hier kun je bestanden toevoegen voor dit project. Foto’s, tekstbestanden, etc. Alles makkelijk bij elkaar. Je kunt eenvoudig bestanden van online diensten zoals Goole Drive, OneDrive etc. toevoegen. 

Inbox (algemene berichten)

Waar de tab Conversations is bedoeld voor gesprekken over een bepaald onderwerp, is de inbox voor algemene berichten. Makkelijker dan emailen, want hier staan al onze berichten bij elkaar.

Profiel aanpassen

Zodra je je muis op het kleine logo van Blauwe Nacht houdt in de linkerbovenhoek, komt het admin panel tevoorschijn. Daar staat een link om jouw profiel aan te passen. Laad hier je profielfoto in, dat is wel zo gezellig!

 

 

Heb je vragen of opmerkingen? Ik hoor je graag!

Warme groet,
Antal

Delen = lief

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *