CONTACT
MENU
MENU

De Facebook debugger | cache issues

Je hebt een mooie blog geschreven. Heel je ziel en zaligheid heb je erin gestopt, je staat te popelen om hem aan iedereen op Facebook te laten zien. Trots deel je je post op Facebook...

Zucht, verkeerde afbeelding bij je Facebook post!

De Facebook debugger uitgelegd.

Facebook heeft een cache. Een stukje snel geheugen waar ze afbeeldingen in opslaan. Zo kan Facebook sneller weergegeven worden. Facebook heeft crawlers ontwikkeld die razendsnel het internet over gaan om te kijken of er nieuwe afbeeldingen in het geheugen moeten worden geladen. Maar soms gaat het mis. Er staat helemaal geen plaatje bij je facebook post. Of een verkeerde. Wat kun je daaraan doen?

Je kunt wachten. Na verloop van tijd bezoeken de Facebook crawlers jouw blog en halen daar de juiste afbeelding op. Maar wat als je nou niet wil of kan wachten?

De debugger

Facebook heeft speciaal hiervoor een pagina gemaakt. Daarin kun je de URL van je blog plakken en zo forceren dat de juiste informatie direct beschikbaar komt.


Stap 1: Kopieer de URL van de pagina

De URL is het adres van je pagina. Die kun je eenvoudig in je browser kopiëren.

Stap 2: Open de Facebook debugger

Volg deze link; https://developers.facebook.com/tools/debug/ (Tip: Zet hem gelijk tussen je favorieten!)

Stap 3: plak de link in de debugger

En druk op 'Debug'. Je krijgt eronder direct te zien hoe je post eruit ziet. Soms lukt het niet in 1x. Dan is nog een keer op de debugger drukken vaak de oplossing. Als het een hardnekkig probleem blijkt, kun je de Facebook bots opdracht geven door je pagina weer opnieuw te bezoeken, door op 'Scrape again' te drukken.

Stap 4: Klaar. je kunt je blog nu delen op Facebook

Zodra je post goed verschijnt op de debug pagina, ben je klaar. Je kunt hem nu op de normal manier delen op Facebook. Je afbeelding zal nu goed verschijnen. Makkelijk!


 

Problemen?

Als er iets mis is met je 'Open Graph' elementen, worden die rood weergegeven. Als het je niet lukt deze fouten zelf op te lossen, kun je het beste contact opnemen met je webmaster.

DisclaimerPrivacy & CookiesAlgemene Voorwaarden Copyright © 1999 – 2022 Antal Hendrix van Spronsen | Alle rechten voorbehouden | Blauwe Nacht Almere
arrow-up
Antal Hendrix van Spronsen

Antal Hendrix van Spronsen

Online

Blauwe Nacht is op dit moment gesloten. Laat een bericht achter en we nemen z.s.m. contact met je op.

Antal Hendrix van Spronsen
Hallo, welkom bij Blauwe Nacht. Kan ik je helpen?
Stel je vraag via:
chat